در پی انتشار گزارشهایی درباره مسمومیت ۲۵ اسب و تلف شدن یکی از آنها در مجموعه سوارکاری قصرفیروزه، شرکت توسعه در اطلاعیهای مشابه مصاحبه قبلی مدیر این مجموعه، مدعی شد «۲۷۰ اسب یک نوع علوفه خوردند، فقط ۱۴ راس، مسموم شدند، ۱۰ اسب بهبود یافتند، ۴ تا جراحی شدند و فقط یک اسب جان باخت.»
به نظر میرسد این اطلاعیه در واکنش به نگرانی مالکان اسبهایی که در مجموعه سوارکاری قصرفیروزه نگهداری میشوند و همچنین گزارشهایی از وضعیت بد اسبها در این مجموعه منتشر شده است.
هفته گذشته فرهیختگان در گزارشی درباره وضعیت اسبهای مجموعه قصر فیروزه نوشت: «پس از آن که چندی پیش چند رأس اسب بهعلت فقدان سایهبان و در آفتاب ماندن از حال رفته بودند و در پی عدم رسیدگی کشته شدند، حالا ۲۵ اسب در این مجموعه به خاطر مصرف علوفه نامرغوب دچار مسمومیت شدند، ۴ اسب تحت عمل جراحی قرار گرفتند که یکی از آنها تلف شد و حال دیگر اسبهای جراحی شده نیز خوب نیست.»
به نوشته این روزنامه، «مالکین برای ویزیت هر اسب حدود ۱۰ میلیون تومان پرداخت کردند و حدود ۴۰ اسب نیز در پی استفاده از این علوفه غیراستاندارد، علائم دل درد نشان دادند. ظاهراً نهتنها وعدههای غذایی برای اسبها در این فصل سرد از پیش تأمین نشده، بلکه اکنون در پی فقدان علوفه، اقدام به خرید علوفه نامرغوب شده که این مسئله، مسمومیت گسترده اسبها را در پی داشته.»
اما شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی دراینباره نوشته: «دریافت هزینه ۱۰ میلیونی برای ویزیت اسبها در مجموعه از اساس کذب و تمام اقدامات صورت گرفته توسط دامپزشک مجموعه رایگان بوده است. مالکان اسب ها می توانند دامپزشک اختصاصی خود را داشته باشند، با این حال به منظور جلوگیری از بروز هرگونه مشکل، مدیرعامل شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی دستور استقرار دامپزشک در مجموعه را صادر کرد تا قبل از رسیدن دامپزشک اختصاصی، معاینات اولیه و تزریق بر اساس مکالمه با دامپزشک اختصاصی را انجام دهد.»
به ادعای شرکت توسعه، «در ۲۴ ساعت اولیه ۱۰ راس اسب به بهبودی کامل رسیدند و ۴ رأس اسب به دلیل عدم پاسخ به درمانهای بالینی به بخش جراحی کلینیک دکتر صابری افشار اعزام و تحت عمل جراحی قرار گرفتند. پس از جراحی وضعیت عمومی ۳ راس اسب مطلوب گزارش شد و متاسفانه یکی از اسبها نیز جان خود را از دست داد.»
از سوی دیگر، هفته گذشته خبرگزاری ایرنا در گفتگویی با مجید ملکی که سرپرست مجموعه چوگان و سوارکاری قصر فیروزه که اکنون به عنوان سرپرست باشگاههای سوارکاری کشور منصوب شده، نوشت: «اگر علوفه مشکل داشت، باید همه ۲۷۰ راس اسب ما مشکل میخوردند نه اینکه تنها تعدادی از آنها مسموم شوند. دل درد در اسبها معضل عجیبی نیست. مالکین ۴ راس اسب خواستند که اسبهایشان به کلینیک دامپزشکی منتقل شده تا بیماری به طور کل بررسی و درمان شود. از بین اسبهایی که به کلینیک منتقل شدند، یک راس تلف شد که به دلیل عدم توجه مالک بود.»
هرچند در اطلاعیه فعلی، شرکت توسعه از انداختن تقصیر به گردن مالکان پا پس کشیده است، اما همچنان مدعی است علوفه مشکل نداشته است: «در رد ادعای "استفاده از علوفه غیراستاندارد" تنها باید به این نکته اشاره داشت که همه ۲۷۰ راس اسب مجموعه از یک نوع علوفه استفاده کردهاند. اگر علوفه غیراستاندارد بوده، چرا علائم دل درد و عدم تمایل به خوراک فقط در ۱۴ اسب دو اصطبل معروف به «اصطبل عربها» مشاهده شد؟!»
همچنین درباره تشکیل پرونده قضایی برای این ماجرا آمده است: «یک روز پس از این اتفاق (جمعه ۱۱ آبان ۱۴۰۳) کارشناس رسمی دادگستری با حضور در مجموعه سوارکاری قصر فیروزه از باقیمانده یونجه تعلیف شده اسبهای بیمار نمونهبرداری به عمل آورد و صبح شنبه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۳ به بخش سمشناسی دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران تحویل داده شد. همچنین آزمایش خون اسبهای جراحی شده و نمونه لاشه اسب تلف شده نیز جهت بررسی پاتولوژیک به دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران تحویل داده شد.»