پرستاران معترض در بوشهر، زنجان و یزد تجمع کردند

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۴

در آستانه ۱۷ آبان، روز پرستار در ایران، گروهی از پرستاران و کادر درمان، روز ۱۴ آبان‌ در شهرهای مختلف از جمله یزد، زنجان و بوشهر دست از کار کشیدند و تجمعات اعتراضی برگزار کردند. هم‌زمان شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران از بازداشت محرم‌علی رمضانی، نماینده اول پرستاران زنجان خبر داد.

ویدیوهای منتشر‌شده در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها نشان می‌دهند گروهی از پرستاران و کادر درمان در زنجان، روز دوشنبه تجمع اعتراضی برگزار کرده و شعارهایی چون «وعده وعید کافیه/ سفره ما خالیه» سر دادند.

هم‌زمان شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران اعلام کرد محرم‌علی رمضانی، در جریان جشن روز پرستار بازداشت شده است.

طبق این گزارش، بازداشت نماینده اول پرستاران زنجان، واکنش‌های گسترده‌ای در میان جامعه پرستاری و عموم مردم به دنبال داشته است.

ویدیوهای منتشر‌‌شده نشان می‌دهند گروهی از پرستاران و کادر درمان شهر یزد هم روز ۱۴ آبان تجمع اعتراضی برگزار کردند.

پرستارن معترض در این تجمع شعارهایی از جمله «با کرونا جنگیدیم/ حمایتی ندیدیم» سر دادند.

شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران در گزارشی از این تجمع به عنوان «یک حرکت بی‌سابقه» نام برد و نوشت که پرستاران تمامی بیمارستان‌های یزد از جمله بیمارستان‌های صدوقی، رهنمون و افشار، دست به تجمع اعتراضی گسترده زدند.

طبق این گزارش، این اعتراضات به حدی شدت گرفته که بیمارستان‌ها در شرف تعطیلی هستند و تنها عمل‌های اورژانسی انجام می‌شوند و بیماران اورژانسی خدمات دریافت می‌کنند.

در بوشهر، پرستاران و کادر درمان در بخش‌های آزمايشگاه و رادیولوژی، روز ۱۴ آبان در اعتراض به وضعیت معیشتی، پایمال شدن حقوق و وجود تبعیض و و فشارهای کاری بالا در محل کار خود دست به تجمع اعتراضی زدند.

روز ۱۳ آبان نیز پرستاران بیمارستان نظام‌ مافی شهرستان شوش در استان خوزستان، در اعتراض به شرایط سخت کاری و وضعیت نامناسب معیشتی دست به تجمع و اعتصاب زدند.

در روز ۱۲ آبان هم در ادامه اعتراضات خیابانی اعضای کادر درمان، پرستاران شهرهای فسا، مشهد و یزد، تجمع اعتراضی برگزار کردند.

طی همان روز، گروهی از پرستاران با شرکت در کارزار «روبان مشکی» و بستن دست‌بند و بازوبند مشکی، خواستار پیگیری مطالبات صنفی و معیشتی خود شدند.

ششم آبان ماه، شورای هماهنگی اعتراضات پرستاران به مقام‌های جمهوری اسلامی هشدار داد که تعیین تکلیف نشدن خواسته‌های پرستاران واکنش قاطع و هماهنگ آن‌ها را در پی خواهد داشت.

این تشکل صنفی عواقب این موضوع را متوجه مسئولان دانست و اعلام کرد تقلیل مطالبات پرستاران به پرداخت مبالغ اندک، آبی بر آتش اعتراضات خواهد پاشید و آن را شعله‌ورتر می‌کند.

این اطلاعیه، اتحاد و اعتراض سراسری را رمز پیروزی جامعه پرستاری نامید و از اعتصاب پرستاران در روز ۱۷ آبان، مصادف با روز پرستار در ایران خبر داد.

پرستاران و اعضای کادر درمان در ایران طی سال‌های گذشته بارها در اعتراض به رسیدگی نشدن به خواسته‌ها و مطالبات خود دست به تجمع، تحصن و اعتصاب زدند.

در یکی از آخرین نمونه‌ها، پرستاران شهرهای مختلف کشور از روز ۱۵ مرداد به مدت بیش از یک ماه در حدود ۵۰ شهر و ۷۰ بیمارستان ایران دست از کار کشیدند و تجمع اعتراضی برگزار کردند.

احمد نجاتیان، رییس سازمان نظام پرستاری، روز ۱۲ آبان با اشاره به ترک خدمت هزار و ۵۰۰ پرستار در سال گفت طی یک‌ سال اخیر ۵۰۰ پرستار مهاجرت کرده‌اند.

محمد شریفی‌مقدم، دبیرکل خانه پرستار، روز ششم آبان در گفت‌وگو با «شبکه شرق» با بیان این که در ایران ۵۰ هزار پرستار خانه‌نشین داریم، گفت: «تا زیرساخت را درست نکنیم، استخدام مثل آبی است که در آبکش ریخته می‌شود.»

نجاتیان هم شهریور امسال در مصاحبه‌ای از افزایش دو برابری میانگین مهاجرت سالانه پرستاران از سال ۱۴۰۰ تا سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت که این آمار، رو به رشد است.

در سال‌های گذشته شماری از انجمن‌ها و نهادهای صنفی پرستاری نیز درباره روند رو به رشد مهاجرت پرستاران، تغییر شغل یا خروج آن‌ها از چرخه خدمات درمانی، هشدار داده‌اند.

بیشتر بخوانید: افزایش ۲ برابری مهاجرت پرستاران و کوچ متخصصان خوزستانی به کشورهای عربی

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبرها
چند چند

شنیداری

پادکست‌ها