مادر یک دانش‌آموز برای ثبت‌نام فرزندش در مدرسه مجبور به تمیز کردن کلاس‌های درس شد

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۲۳

مسئولان یک مدرسه دولتی در شهر قدس تهران، مادر یک دانش‌آموز را مجبور کردند که برای ثبت‌نام فرزندش در مدرسه، تمامی کلاس‌های درس را تمیز کند. آن‌ها دلیل این کار را ناتوانی مالی مادر این دانش‌آموز برای پرداخت هزینه مطالبه شده از سوی مدرسه برای ثبت‌نام فرزندش اعلام کرده‌اند.

سعید یقینی، خبرنگار صدا‌و‌سیمای جمهوری اسلامی، ۲۳ مهر ماه با اعلام این خبر در استوری اینستاگرام خود نوشت که یک مادر به او گفته چون پول نداشت پسرش را در یک مدرسه دولتی در شهر قدس واقع در غرب استان تهران ثبت‌نام کند، مسئولان مدرسه او را مجبور کرده‌اند تک‌تک کلاس‌های درس را تمیز کند.

یقینی در این باره نوشت: «شکایت بی‌شکایت. دستش به جایی بند نبود. می‌گفت دو سال دوندگی کردم تا پسرم دوباره به مدرسه برگردد. نمی‌خواهم بچه‌ام به خاطر من از مدرسه اخراج شود.»

مسعود بهرامی، مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان‌های استان تهران در واکنش به این خبر گفت: «در حال بررسی موضوع هستیم. ان‌شاالله اطلاع رسانی کامل انجام خواهد شد.»

نقض قوانین داخلی و بین‌المللی

ثبت‌نام نکردن بدون قید و شرط این کودک در مدرسه و درخواست وجه برای ثبت‌نام او درحالی صورت گرفته که حق تحصیل از جمله حقوق بنیادین کودکان است که در قوانین داخلی و بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است.

مطابق با ماده ۳۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای تمامی مردم تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد.

در اصل سوم قانون اساسی جمهوری‌ اسلامی نیز بر دسترسی به آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان برای همه شهروندان در تمام سطوح و تسهیل و تعمیم آموزش عالی تاکید شده است.

همچنین، طبق ماده ۲۸ کنوانسیون حقوق کودک که ایران نیز به آن پیوسته، کشورهای عضو موظف به فراهم کردن حق تحصیل برای همه کودکان هستند.

بازمانده از تحصیل

مرکز آمار ایران، ۱۱ مهر امسال از افزایش شمار بازماندگان از تحصیل در کشور خبر داد و نوشت که در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱، دست‌کم ۹۲۹ هزار و ۷۹۸ نفر از تحصیل بازماندند.

طبق این گزارش، آمارها نشان می‌دهد بازماندگی و ترک تحصیل با میزان توسعه‌یافتگی و نقشه فقر کشور هماهنگی دارد و استان‌هایی که از نظر اقتصادی توسعه کمتری را تجربه کرده‌اند، در صدر استان‌های درگیر بازماندگی و ترک تحصیل هستند.

مرکز پژوهش‌های مجلس نیز با انتشار گزارشی اعلام کرد که پنج استان سیستان و بلوچستان، خراسان رضوی، تهران، خوزستان و آذربایجان غربی دارای بیشترین فراوانی مطلق بازماندگان از تحصیل هستند.

اول مهر امسال، هم‌زمان با بازگشایی مدارس نیز رسانه‌های ایران گزارش دادند که طبق آخرین آمار آموزش و پرورش، هنوز ۷۹۰ هزار دانش‌آموز در مدارس ثبت‌نام نکرده‌اند.

بر اساس این آمار، تا آن روز ۸۹۰ هزار دانش‌آموز کتاب درسی سفارش نداده و از میان آن‌ها تنها ۱۰۰ هزار نفر در مدارس ثبت نام کردند.

بیشتر بخوانید: معضل بی‌سوادی در ایران هم‌زمان با اخراج اساتید و معلمان و جایگزینی آن‌ها با مداح و آخوند

محمد مولوی، نایب رییس کمیسیون آموزش مجلس، روز چهارم مرداد امسال گفت: «۹۱۱ هزار دانش‌آموز در کشور از تحصیل بازمانده‌اند که ۴۰۰ هزار دانش‌آموز بازمانده از تحصیل مربوط به مقطع ابتدایی است.»

مولوی همان زمان خبر داد که ۲۷۹ هزار دانش‌آموز در کشور به دلیل مشکلات مالی ترک تحصیل کرده‌اند.

آخرین گزارش مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که تعداد افراد بازمانده از تحصیل با رشدی ۲۶ درصدی از بیش از ۷۷۷ هزار نفر در سال تحصیلیِ ۱۳۹۵-۱۳۹۴ به مرز ۹۳۰ هزار نفر در سال تحصیلی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ رسید.

بیش از ۵۵۶ هزار نفر از بازماندگان از تحصیل در مقطع متوسطه‌ دوم یعنی در رده‌ سنی ۱۵ تا ۱۷ سال قرار دارند.

بیش از ۱۹۷ هزار نفر از کودکان بازمانده از تحصیل هم در مقطع متوسطه اول هستند یعنی بین ۱۲ تا ۱۴ سال سن دارند و بیش از ۱۷۵ هزار نفر نیز در رده‌ سنی ۶ تا ۱۱ سال مدرسه را ترک کرده‌اند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبرها
سیاست با مراد ویسی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها