شماری از داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش به واسطه گزینش‌های دهه شصتی رد شده‌اند

شنبه ۱۴۰۳/۰۷/۰۷

شماری از داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش با گزینش‌های دهه شصتی و با کد ۱۹ از حضور در مدارس جا مانده‌اند. شرکت نکردن در انتخابات، نماز جمعه و راهپیمایی‌ها، پوشیدن شلوار لی، تسلط نداشتن بر معنای قرآن و گذاشتن کامنت در فضای مجازی، برخی دلایل رد شدنشان در گزینش عنوان شده است.

روزنامه اعتماد، روز هفتم مهرماه در گزارشی با بیان اینکه هنوز هیچ مرجع رسمی آمار ردصلاحیت داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش که ذیل کد ۱۹ قرار گرفته را اعلام نکرده، نوشت تعداد کسانی که براساس گزینش‌های دهه شصتی از حضور در مدارس جا مانده‌اند، بالاست.

این گزارش با با اشاره به شکل‌گیری گروه‌های مجازی متقاضیان رد شده نوشت: «یکی از گروه‌های مجازی که در این باره شکل گرفته، حدود هزار و ۸۰۰ عضو دارد و البته چندی قبل هم یکی از نمایندگان مجلس از قول وزیر آموزش و پرورش برای پذیرفته شدن پنج هزار نفر از ردشدگان خبر داد. بنابراین آمار هشت هزار نفری عبدالرضا داوری در توییتر، خیلی هم دور از انتظار نیست.»

طبق این گزارش، در دو هفته گذشته بیش از ۲۰ نفر از داوطلبان آزمون آموزش و پرورش که با گزینش‌های دهه شصتی از ورود به مدارس جا مانده‌اند در تماس با اعتماد، خواستار پیگیری وضعیت و تعیین تکلیفشان شدند.

روز سوم مهرماه امسال، یکی از داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش به سایت «دیده‌بان ایران» گفت که به‌خاطر این‌که در یک عکس با تی‌شرت آستین کوتاه بوده، توبیخ شده است.

یک داوطلب دیگر نیز گفته بود مسئول گزینش به او گفته «اقرار کن که در سال ۱۴۰۱، چه استوری‌هایی را در اینستاگرام منتشر کرده‌ای؟»

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش دولت پزشکیان، روز ۱۹ شهریور امسال گفت باید در روند جذب معلمان و مدیران مدارس «حساسیت» نشان داد و «تمام معلمان از شناسنامه دقیق علمی و اخلاقی برخودار باشند».

دلایل رد شدن در گزینش

اعتماد در گزارش روز هفتم مهرماه خود با اشاره به اینکه ایجاد محدودیت در مدارس و افزایش بار سیاست‌های رسمی، فضای حاکم بر جامعه در دهه ۶۰ را به ارمغان خواهد آورد، برخی از دلایل رد صلاحیت داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش با عنوان رد شدن «ذیل کد ۱۹» را اعلام کرد.

یکی از داوطلبان رد صلاحیت شده در استان خراسان رضوی، گزینش‌ها را ظلم آشکار در حق داوطلبین دانست و از «پوشیدن شلوار لی در جلسه آزمون کتبی، عدم شرکت در انتخابات ۱۴۰۰، عدم شرکت در نماز جمعه، عدم تسلط کافی به معنای قرآن» به عنوان دلایل رد صلاحیت خود نام برد.

حضور کمرنگ در اجتماعات (راهپیمایی‌ها)، نوشتن یک کامنت در فضای مجازی، قضای نماز، اشتباه وضو گرفتن، جا انداختن تشهد، نداشتن چادر، پیدا بودن ریشه مو در عکس کارت ملی، داشتن نماز قضا، داشتن تتوی ابرو، حضور کمرنگ در نماز جمعه به ویژه برای بانوان بچه‌دار، ریش پروفسوری در عکس کارت ملی، بستن کراوات در عکس پروفایل، احساس گزینشگر مبنی بر داشتن رژ لب در روز گزینش، نپوشیدن چادر در کوه، داشتن ناخن‌کاشت، عدم پاسخ صحیح به چند سوال احکام، بررسی چت‌های خصوصی در فضای مجازی، عکس پروفایل چندین سال قبل و عدم صداقت، برخی دیگر از دلایل رد صلاحیت متقاضیان عنوان شده است.

این اولین بار نیست که گزارش‌هایی درباره تلاش جمهوری اسلامی برای رد صلاحیت متقاضیان استخدامی در آموزش و پرورش منتشر می‌شود.

در دی‌ماه سال گذشته نیز شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان گزارش داد که در آزمون‌های استخدامی آموزش و پرورش جمهوری اسلامی در سال ۱۴۰۲ حدود سه تا شش هزار داوطلب به دلایل سیاسی و مذهبی در گزینش رد شدند.

در این گزارش آمده بود که آن‌ها با درج کد ۱۹ در پرونده که شامل «نخواندن نماز، حضور کمرنگ در نمازهای جماعت و جمعه و راهپیمایی‌های حکومتی، حضور کمرنگ یا عدم حضور در انتخابات، اظهارنظر سیاسی در فضای مجازی، تن ندادن به حجاب اجباری مورد نظر حکومت و عمل نکردن به احکام مذهبی» می‌شد، رد گزینش شدند.

داوطلب دیگری از فارغ‌التحصیلان دانشگاه فردوسی و تبریز که جزو استعدادهای درخشان است، درباره روند جلسه گزینش خود به اعتماد گفت: «سخت‌ترین سوالات احکام و سیاسی را از من پرسید. بعد هم درباره علت کد خوردن من گفتند که گفتی در مسافرت و روی کوه زمانی که با بچه هستی چادر نداری پس نمره حجاب برتر نیاوردی یا نماز جمعه کم شرکت می‌کنی. همچنین با من دعوا کرد که چرا در مدرسه پسرانه کلاس اول، چادر سر نکردی.»

طبق گزارش اعتماد، یک روحانی نیز به دلیل اینکه در روز گزینش بدون لباس روحانیت به جلسه گزینش رفته، کد خورده و رد صلاحیت شده است.

کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان، روز ۱۵ شهریور امسال خبر داد که در دولت ابراهیم رئیسی به دلیل تاثیرات گزینشی جدید، به‌ویژه عضویت در بسیج، تعداد افرادی که با نمرات علمی پایین‌ در آزمون‌های معلمی و دانشگاه فرهنگیان پذیرفته شدند افزایش یافته است.

تاکید گزینش باید بر صلاحیت علمی باشد

محمد رضا نیک‌نژاد، کارشناس آموزش و پرورش است که تجربه گزینش‌های دهه شصتی را در سال ۷۰ تا ۶۹ داشته به اعتماد گفت: «آن گزینش‌های سفت و سخت اوایل انقلاب- که شاید به خاطر شرایط خاص آن زمان کمی قابل درک بود- اگرچه در این سه‌دهه از بین نرفته و کم‌رنگ شده بود اما در دولت سیزدهم شدت زیادی پیدا کرد.»

نیک‌نژاد با اشاره به اینکه در این دوره حتی احکام سنگینی که به معلم‌ها داده شد هم بی‌سابقه بود و برخورد با فرهنگیانی که در تجمعات شرکت کردند و اعتراض داشتند هم شدید بود، گفت که در گذشته اگر کد ۱۹ وجود داشت باید به سمت حرفه‌ای‌تر شدن معلم می‌رفت اما در دولت سیزدهم مسائل عجیبی مطرح شد و پروفایل دانشجومعلم‌ها را هم چک می‌کنند.

داوطلبان آزمون استخدامی آموزش و پرورش طی چهار ماهه گذشته کارزارهایی برای رفع کد ۱۹ آزمون استخدامی آموزگاری آموزش و پرورش و تعیین تکلیف در این باره در «کارزار نت» به راه انداخته‌اند.

اعمال فشار و تلاش حکومت برای سرکوب معلمان و فعالان صنفی در دهه‌های گذشته سابقه داشته اما در سال‌های گذشته و به ویژه پس از اعتراضات سراسری «زن، زندگی، آزادی» شمار زیادی از معلمان احضار، بازداشت و با احکام سنگین حبس مواجه شده‌اند.

از پاییز ۱۴۰۱ تا کنون ده‌ها معلم به دلیل فعالیت‌های صنفی و همراهی با خیزش انقلابی، با حکم هیات رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش از کار تعلیق یا به صورت دائمی اخراج شدند.

جمهوری اسلامی در سال‌های گذشته تلاش کرده با استخدام طلبه‌های حوزه‌های علمیه، نیروهای حکومتی را وارد بدنه آموزش و پرورش کند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
خبرها
برنامه با کامبیز حسینی
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها