اختصاصی

شاهزاده رضا پهلوی: در «پروژه شکوفایی ایران» به دنبال توانمندسازی اقتصاد کشور هستیم

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۷/۰۵

شاهزاده رضا پهلوی در مصاحبه‌ای اختصاصی با ایران‌اینترنشنال در حاشیه نشست سازمان اتحاد ملی برای دموکراسی در ایران (نوفدی) در واشینگتن گفت که رونمایی از «پروژه شکوفایی ایران» در راستای بهبود شرایط اقتصادی مردم پس از سرنگونی حکومت جمهوری اسلامی انجام گرفته است.

شاهزاده رضا پهلوی روز پنج‌شنبه، پنجم مهر، گفت: «چالش امروز ما در نبرد با جمهوری اسلامی تنها سیاسی نیست و باید علاوه بر رفع سرکوب سیاسی، مردم ایران را از چنگال فقر و مشکلات اقتصادی برهانیم.»

او «پروژه شکوفایی ایران» را نوعی «یارگیری و برنامه‌ریزی در سطح کلان» خواند و از آمادگی و اشتیاق کارآفرینان ایرانی خارج از کشور و سرمایه‌گذاران خارجی برای ورود به بازار ایران در دوران پس از جمهوری اسلامی خبر داد.

در سال‌های اخیر، جمهوری اسلامی به دلیل برنامه هسته‌ای، حمایت از تروریسم و کارنامه حقوق بشری خود تحت انواع مختلف تحریم‌ها قرار گرفته است و این امر به تورم شدید در ایران دامن زده و سرمایه‌گذاران خارجی را نسبت به فعالیت در کشور دلسرد کرده است.

بانک جهانی روز ۲۳ خرداد پیش‌بینی کرد رشد تولید ناخالص داخلی ایران در سال ۲۰۲۴ میلادی روند کاهشی خود را ادامه می‌دهد و به زیر دو درصد خواهد رسید. بر اساس این گزارش، به دلیل کاهش تاریخی ارزش ریال و تورم بالا، رشد مالی ایران به رکود نزدیک می‌شود.

شاهزاده رضا پهلوی همچنین در پاسخ به پرسش خبرنگار ایران‌اینترنشنال درباره مناقشه حزب‌الله و اسرائیل گفت: «جمهوری اسلامی با ماجراجویی‌ها و تنش‌آفرینی‌های خود، خاورمیانه را به بی‌ثباتی کشانده و بانی اصلی وضعیت کنونی است.»

او تاکید کرد که جمهوری اسلامی با دخالت در امور کشورهای همجوار و حمایت از گروه‌های نیابتی خود باعث شده اسرائیل، عربستان سعودی و دیگر کشورهای منطقه راهی به جز رویارویی با حکومت ایران پیش روی خود نبینند.

اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته (هفتم اکتبر) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.

اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد. در سوی دیگر، گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی، از جمله حزب‌الله لبنان و حوثی‌های یمن، در حمایت از حماس وارد این مناقشه شدند. درگیری‌های شدید و مرگبار در طول ۱۱ ماه گذشته، منطقه را به بی‌ثباتی کشانده است.

شاهزاده رضا پهلوی در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال جامعه جهانی را از «سرمایه‌گذاری روی مذاکرات با یک رژیم ورشکسته» برحذر داشت و خواهان حمایت بین‌المللی از ملت آزادی‌خواه ایران شد.

او افزود با سرنگونی جمهوری اسلامی تهدید اتمی و تروریسم از خاورمیانه رخت بر می‌بندد و سیمای منطقه تغییر خواهد کرد.

بر اساس آخرین گزارش‌های محرمانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، جمهوری اسلامی همچنان برنامه تولید اورانیوم با غنای بالای خود را که می‌تواند برای ساخت سلاح هسته‌ای به کار گرفته شود، ادامه می‌دهد.

آژانس بین‌المللی در یکی از این گزارش‌ها، میزان ذخیره اورانیوم با غنای ۶۰ درصد در ایران را ۱۶۴.۷ کیلوگرم برآورد کرده است.

اورانیوم غنی‌شده با خلوص ۶۰ درصدی را به سرعت و با طی چند مرحله کوتاه می‌توان به اورانیوم با خلوص ۹۰ درصدی تبدیل کرد که در تولید سلاح هسته‌ای کاربرد دارد.

رونمایی شاهزاده رضا پهلوی از «پروژه شکوفایی ایران»

شاهزاده رضا پهلوی در سخنرانی خود در نشست سازمان اتحاد ملی برای دموکراسی در ایران (نوفدی) در واشینگتن از طرحی با نام «پروژه شکوفایی ایران» رونمایی کرد.

او به مقایسه سرانه تولید ناخالص داخلی ایران و کره‌ جنوبی پرداخت و گفت: «پیش از انقلاب ۵۷ سرانه تولید ناخالص داخلی ایران دو برابر کره جنوبی بود، اما اکنون این عدد به یک هفتم کره جنوبی رسیده است.»

شاهزاده رضا پهلوی افزود: «ایران اکنون باید کره جنوبی خاورمیانه می‌بود اما به کره شمالی منطقه تبدیل شده است.»

روزنامه دنیای اقتصاد روز ۱۹ شهریور گزارش داد ۲۶ میلیون نفر در ایران فقیر و پنج میلیون نفر به‌شدت فقیرند.

بر اساس این گزارش، اصطلاح فقر شدید در مورد افرادی به کار می‌رود که توانایی برآورده کردن «نیازهای غذایی» خود را هم ندارند.

شاهزاده رضا پهلوی در ادامه سخنرانی خود در واشینگتن هشدار داد ایران از انقلاب اینترنتی و دیجیتال عقب مانده و با وضعیت موجود، از قافله هوش مصنوعی نیز عقب خواهد ماند.

او از نهایی شدن مرحله اول «پروژه شکوفایی ایران» خبر داد و گفت این برنامه با نظر کارشناسان برای ۱۰۰ روز نخست پس از سقوط جمهوری اسلامی طراحی شده و بر روی «باثبات‌سازی مالی و اجتماعی» در این دوران متمرکز است.

شاهزاده رضا پهلوی افزود فاز دوم این پروژه به دوران گذار و «باثبات‌سازی سیاسی و حقوقی» می‌پردازد و در گام سوم به سراغ بازسازی اقتصادی طولانی‌مدت و ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری خواهد رفت.

او خواستار مشارکت «همه شهروندان» در اقتصاد دوران پساجمهوری اسلامی شد و تاکید کرد موانع مشارکت زنان در بازار کار باید از سر راه برداشته شوند.

بر اساس آمار ارائه شده در رسانه‌های داخلی، ایران پس از افغانستان و عراق، پایین‌ترین نرخ مشارکت اقتصادی زنان را در میان کشورهای منطقه دارد.

طبق این آمار، نرخ مشارکت اقتصادی زنان در عربستان سعودی و عمان دو برابر ایران است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

سیاست با مراد ویسی
خبر
تیتر اول با نیوشا صارمی
خبر

شنیداری

پادکست‌ها