فرانسه اعلام کرد هشت مهاجر که قصد داشتند با عبور از کانال مانش خود را به بریتانیا برسانند، پس از واژگون شدن قایق حامل آنها، جان خود را از دست دادند.
تمامی قربانیان این حادثه که ساعت یک بامداد یکشنبه ۲۵ شهریور رخ داد، مَرد بودند.
شبکه خبری فرانس۲۴ نوشت این قایق بیش از ظرفیت خود مسافر به همراه داشت.
بیبیسی هم گزارش داد بیش از ۶۰ نفر سوار بر این قایق بودند که در میان آنان مهاجرانی از ایران، سوریه، اریتره و سودان حضور داشتند.
این رویداد در حالی رخ میدهد که کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا و امانوئل مکرون، رییسجمهوری فرانسه روز ۲۸ تیر با یکدیگر دیدار و بر لزوم تقویت همکاریها میان دو کشور برای مقابله با ورود مهاجران غیرقانونی تاکید کردند.
دولت بریتانیا روز ۳۱ مرداد اعلام کرد تدابیر جدیدی را برای مقابله با آن دسته از مهاجران غیرقانونی که سوار بر قایق از فرانسه به بریتانیا وارد میشوند، در نظر گرفته است.
بنا بر اعلام وزارت کشور بریتانیا، «۱۰۰ افسر متخصص اطلاعاتی و تحقیقاتی» به استخدام آژانس ملی جرم و جنایت این کشور، موسوم به اِنسیاِی، درخواهند آمد تا برای متلاشی کردن باندهای قاچاقی که مهاجران غیرقانونی را از گذرگاههای خطرناک عبور میدهند، همکاری کنند.
دو هفته گذشته نیز یک قایق حامل دهها مهاجر در کانال مانش غرق شد که بر اثر آن ۱۲ نفر، از جمله شش کودک و یک زن باردار، جان باختند. اکثر قربانیان این حادثه شهروندان اریتره بودند.
این مرگبارترین حادثه برای مهاجران در کانال مانش در سال ۲۰۲۴ بود.
شبکه خبری دویچه وله روز ۲۵ شهریور گزارش داد از ابتدای سال جاری میلادی در مجموع ۵۶ مهاجر به دلیل غرق شدن قایق حامل آنها در کانال مانش جان خود را از دست دادهاند.
گزارشها حاکی از آن است که قاچاقچیان انسان برای انتقال مهاجران غیرقانونی از فرانسه به بریتانیا با استفاده از قایقهای کوچک، به ازای هر نفر چند هزار یورو دریافت میکنند.
ایوت کوپر، وزیر کشور بریتانیا، در مردادماه با اشاره به فعالیت باندهای قاچاق انسان در کانال مانش تاکید کرد این کشور «گامهایی قاطع و روشن برای تقویت امنیت مرزی خود و اطمینان از رعایت و اجرای قوانین» برمیدارد.
با این حال به نظر میرسد باندهای قاچاق هنوز به فعالیت گسترده خود در این منطقه ادامه میدهند.
مقامهای فرانسوی روز ۲۴ شهریور اعلام کردند گروههای امدادی تنها در ۲۴ ساعت گذشته، جان حدود ۲۰۰ مهاجر را در کانال مانش نجات دادهاند.
به گفته مقامهای بریتانیایی، از ابتدای سال ۲۰۲۴، بیش از ۲۲ هزار مهاجر از طریق کانال مانش خود را به این کشور رساندهاند.
کشورهای اروپایی در سالهای اخیر به دنبال یافتن راهی برای تقویت امنیت مرزهای خود و جلوگیری از ورود مهاجران غیرقانونی بودهاند.
رسانهها روز ۱۹ شهریور گزارش دادند آلمان قصد دارد با هدف مقابله با ورود مهاجران غیرقانونی و افزایش تدابیر امنیتی در برابر «افراطگرایی اسلامی»، بهصورت موقت در تمامی مرزهای زمینی خود، اقدامات کنترلی به کار گیرد.