مقام نظامی پیشین بریتانیا: پسر بن لادن رهبری القاعده را به دست گرفته است

شنبه ۱۴۰۳/۰۶/۲۴

ریچارد کمپ، فرمانده پیشین نیروهای بریتانیا در افغانستان، هشدار داد پسر اسامه بن لادن کنترل القاعده را به دست گرفته و این گروه اکنون در مقایسه با سال ۲۰۰۱ که به آمریکا حمله کرد، تهدید بزرگتری به شمار می‌رود.

کمپ در یادداشتی در روزنامه بریتانیایی میرر نوشت: «القاعده اکنون از سوی حمزه، پسر اسامه بن لادن، به‌همراه سایر اعضای خاندان بن‌ لادن رهبری می‌شود.»
او افزود: «آن‌ها اکنون در افغانستان میدانی باز دارند. با وجود اینکه بایدن در سال ۲۰۲۱ به خود می‌بالید که "قابلیت‌های آمریکا" برای مقابله با این تهدید کافی است، اما خلا اطلاعاتی و جنگی که او ایجاد کرد، به این معنی است که القاعده و دولت اسلامی (داعش) حتی نسبت به سال ۲۰۰۱ به خطری بزرگتر برای همه ما تبدیل خواهند شد.»

فرمانده سابق نیروهای بریتانیا در افغانستان هشدار داد حمزه بن لادن «نه تنها به فتوحات جهادی می‌پردازد، بلکه انتقام پدرش را نیز خواهد گرفت».

به گزارش میرر، حمزه بن لادن که گمان می‌رفت در حمله آمریکا کشته شده باشد، زنده است و القاعده را در افغانستان رهبری می‌کند.

میرور اضافه کرد القاعده تحت فرماندهی پسر بن‌ لادن، در حال برنامه‌ریزی حملات علیه اهداف غربی است.

پیش‌تر و در سپتامبر ۲۰۱۹، دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری پیشین ایالات متحده، اعلام کرد حمزه بن لادن در یک عملیات ضد تروریسم آمریکا در منطقه‌ای میان افغانستان و پاکستان از پا درآمده است.

با این حال، میرر با استناد به برخی تحلیل‌ها و گزارش‌های اطلاعاتی خبر داد که حمزه بن لادن از تلاش‌های سازمان سی‌آی‌اِی برای کشتن او، جان سالم به‌در برده است.

گمان می‌رود که سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله کنونی طالبان و رهبر شبکه حقانی، به حمزه بن لادن پس از مخفی شدن کمک کرده است.

بر پایه این گزارش، یکی از چهار همسر حمزه بن لادن، دختری از خانواده حقانی‌ها است و حمزه بن لادن با همکاری برادرش، عبدالله بن‌ لادن، به‌صورت مخفیانه القاعده را فرماندهی می‌کند و در حال احیای آن است.

القاعده تحت فرماندهی حمزه بن‌ لادن، حدود ۱۰ کمپ آموزشی در افغانستان ایجاد و با سایر گروه‌های تروریستی ضد غرب نیز رابطه برقرار کرده است.

در گزارش میرر آمده که حمزه بن لادن ۳۴ ساله، بیشتر وقت خود را در یک «پایگاه تروریستی» در جلال‌آباد ولایت ننگرهار سپری می‌کند.

در حالی که گمان می‌رفت پس از کشته شدن ایمن‌ الظواهری، رهبر پیشین القاعده در کابل، سیف العدل، رهبری این گروه را به عهده گرفته، میرر نوشت که حمزه بن لادن به رهبری القاعده رسیده و در حال احیای این گروه به قوی‌ترین شکل ممکن پس از جنگ عراق است.

میرر افزود طالبان نیز به‌رغم وعده‌هایش مبنی‌ بر قطع رابطه با «گروه‌های تروریستی»، ارتباط خود را با القاعده و سایر گروه‌ها حفظ کرده و پناهگاهی امن برای احیای مجدد و آموزش این گروه‌ها فراهم آورده است.

این گزارش در حالی منتشر می‌شود که موضوع چگونگی خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان در هفته‌های اخیر در جریان کارزارهای انتخاباتی ایالات متحده بار دیگر مطرح شده است.

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده در گزارشی درباره خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، با انتقاد از دولت بایدن اعلام کرد این تصمیم «بر اساس وضعیت امنیتی، توافق دوحه، یا توصیه مشاوران ارشد امنیت ملی او و متحدان ما نبود».

در این گزارش، دولت بایدن متهم شده که به نشانه‌های هشداردهنده‌ در خصوص سقوط سریع کابل به دست طالبان بی‌توجه بوده است.

این گزارش تحلیلی که در آستانه سومین سالگرد خروج نیروهای آمریکا از افغانستان و پیش از مناظره اخیر دونالد ترامپ و کامالا هریس منتشر شد، نحوه عملکرد «دولت بایدن-هریس» را محکوم می‌کند.

هریس معاون بایدن و نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا است.

در این گزارش جزییاتی درباره اینکه هریس مشخصا چه نقشی در برنامه‌ریزی یا اجرای خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان ایفا کرده، ذکر نشده است.

کاخ سفید در واکنش به این گزارش، مایکل مک‌کال، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان را به دست‌چین کردن جزییات خروج نیروها و نپرداختن به نقش دولت ترامپ در این فرآیند متهم کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا
پوشش ویژه انتخابات آمریکا

شنیداری

پادکست‌ها