لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد واشینگتن به قید فوریت در حال تلاش برای دستیابی به توافقی دیپلماتیک است که به غیرنظامیان اسرائیلی و لبنانی اجازه دهد به خانههای خود در هر دو سوی مرز بازگردند.
آستین روز سهشنبه پنجم تیر در ابتدای دیدار با یوآو گالانت، همتای اسرائیلی خود در پنتاگون گفت: «تحریکات حزبالله ممکن است مردم اسرائیل و لبنان را به جنگی بکشاند که خواهان آن نیستند.»
وزیر دفاع آمریکا اشاره کرد چنین جنگی برای لبنان «فاجعهبار» و برای غیرنظامیان بیگناه اسرائیلی و لبنانی «ویرانگر» خواهد بود.
وزیر دفاع اسرائیل روز سوم تیر برای دیدار و گفتوگو با مقامهای ایالات متحده راهی واشینگتن شد. مذاکره بر سر مرحله بعدی عملیات ارتش اسرائیل در نوار غزه و افزایش تنشها با حزبالله یکی از اهداف اصلی این سفر عنوان شده است.
گالانت پیش از عزیمت به آمریکا در بیانیهای اعلام کرد: «ما برای هر اقدامی که ممکن است در غزه، لبنان و سایر مناطق ضروری باشد، آمادهایم.»
وزیر دفاع آمریکا در ادامه دیدار با گالانت گفت: «دیپلماسی بهترین راه برای جلوگیری از تشدید تنشها است، بنابراین ما به دنبال یک توافق دیپلماتیک هستیم که آرامش پایدار را به مرزهای شمالی اسرائیل بازگرداند.»
اعضای حماس ۱۵ مهر سال گذشته، هفتم ماه میلادی اکتبر، با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.
اسرائیل در واکنش به این تهاجم، عملیات نظامی گستردهای را در نوار غزه آغاز کرد. حزبالله، از گروههای نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه، در حمایت از حماس وارد این مناقشه شد. در پی آن، درگیریهای شدید در مرز اسرائیل و لبنان در طول هشت ماه گذشته ادامه یافته است.
بر اثر این حملات، حدود ۶۰ هزار نفر از ساکنان مناطق شمالی اسرائیل تخلیه شدهاند.
وزیر دفاع اسرائیل روز سهشنبه در دیدار با همتای آمریکایی خود اعلام کرد: «ما در حال همکاری نزدیک با یکدیگر برای رسیدن به توافقی [در خصوص پایان دادن به تهدیدهای حزبالله] هستیم.»
او در عین حال افزود باید در خصوص «آمادگی برای هر سناریوی ممکن» بحث و بررسی صورت گیرد.
در همین رابطه، تزاچی هانگبی، مشاور امنیت ملی اسرائیل گفت این کشور طی هفتههای آینده به دنبال حل منازعات با حزبالله لبنان خواهد بود و ترجیح میدهد این موضوع از طریق دیپلماتیک حل و فصل شود.
به گفته هانگبی، اسرائیل اخیرا با مقامهای ایالات متحده درباره پایان احتمالی عملیات نظامی در غزه و در پی آن، امکان توافق با حزبالله، در تماس بوده است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل روز چهارم تیر، با اشاره به تهدیدهای مداوم گروههای نیابتی جمهوری اسلامی مانند حماس، حزبالله و حوثیهای یمن گفت حکومت ایران در همه جبههها برای نابودی اسرائیل فعالیت میکند، اما اسرائیل به هر قیمتی که شده، این اقدامات را خنثی خواهد کرد.
شبکه خبری سیانان روز دوم تیر نوشت دولت جو بایدن به اسرائیل اطمینان داده در صورت وقوع جنگی تمامعیار با حزبالله، واشینگتن به طور کامل از متحد خود حمایت خواهد کرد.
امکان کشیده شدن پای جمهوری اسلامی به جنگ در صورت رویارویی گسترده حزبالله و اسرائیل از مسائلی است که در هفتههای اخیر در مورد آن ابراز نگرانی شده است.